088 - 42 42 088 Support desk
Cursusagenda Demo aanvragen
088 - 42 42 088 Support desk

Wat is Jira?

Jira: de werkbeheertool voor verschillende use cases

Wat is Jira? Je kunt bijna beter stellen: wat is Jira niet? Jira is ontwikkeld door Atlassian en is uitgegroeid van de oorspronkelijke issue tracker voor bugs en fixes tot een krachtige werkbeheertool voor verschillende use cases. Met Jira kun je als team je werk efficiënt beheren. En dat gaat verder dan alleen software-issues.

Jira is van oorsprong een bug- en issue tracker

Jira is één van de bekendste apps in softwareontwikkeling. Sterk als het gaat om het prioriteren van bugs en het automatisch verdelen van werk met aanpasbare workflows. Jira linkt bugs aan grotere verzamelingen werk, waardoor je elke release voorziet van rijke data. Als product owner kun je met Jira zo nóg beter inschatten hoeveel manuren je nodig hebt voor een complete release.

Wat is Jira nog meer?

Teams gebruiken Jira voor allerlei doeleinden, van vereisten- en testcasebeheer tot agile softwareontwikkeling. Met Jira kun je onderling werk verdelen en multidisciplinair samenwerken volgens je eigen werkprocessen. Dit kan met Scrum, Kanban of een andere werkvorm die jullie hanteren.

Enkele mogelijkheden van Jira:

  • Issue management
  • Projectmanagement
  • Workflows
  • Planning
  • Backlogs
  • Rapportage
  • Integraties met developer-tools

Jira is onder meer geschikt voor agile softwareontwikkeling door de uitgebreide integratie met o.a. Bitbucket en meerdere CI/CD-tools. Zo krijg je met Jira vanuit één tool de volledige softwareontwikkelingscyclus in beeld en werk je met een release - en sprintplanning, issuebeheer, servicedesk integratie en meer.

Jira helpt teams efficiënter te werken

Jira volgt voor jouw werkprocessen of workflows een vaste afhandeling, zodat je na elke sprint of release de resultaten haalt uit voortgangsrapportages. Daardoor kun je je werkprocessen direct daar waar nodig aanscherpen en zo als team efficiënter werken. Elk traject volg je met behulp van de uitgebreide realtime dashboardfilters en -gadgets die Jira rijk is.

Jira zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet

Werk je veel samen met externe opdrachtgevers of klanten? Met Jira kun je eenvoudig samenwerken, met verschillende rechten op projectniveau. Met de backlogs vergeet je geen enkele taak en laat je niets meer aan het toeval over.

Waar wil jij Jira voor gebruiken? Vraag het onze consultants.

Jira is een complete tool om als team jullie werk beter te beheren. Vanuit krachtige add-ons kun je zelfs nog meer functionaliteiten toevoegen, zodat het past bij jullie taken. Denk aan Business Intelligence oplossingen, CMDB / assetmanagement, urenregistratie, roadmaps en meer.

Waar wil jij Jira voor gebruiken? Vraag onze consultants vrijblijvend om advies, zij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Jira.

Vraag een vrijblijvende demo aan
Of plan een afspraak in

Vraag het aan dé Nederlandse Atlassian Platinum Solution Partner

Direct contact

Prepend beschikt over gecertificeerde Nederlandstalige Atlassian consultants.

Waar mogen wij je mee helpen? Voor algemene vragen:
088 - 42 42 088
Voor technisch support:
088 - 42 42 043

Vul het formulier in

Wij zijn op zoek naar jou!

Ben jij dé Atlassian specialist die ons team nóg completer maakt?

Solliciteer direct!