088 - 42 42 088 Support desk
Cursusagenda Demo aanvragen
088 - 42 42 088 Support desk

Jira Data Center

Een waterdichte Jira server architectuur

Jira Data Center is een Jira hosting variant voor volwassen organisaties met Enterprise servicelevels. Met Jira Data Center maak je een makkelijk schaalbare Jira server architectuur mogelijk. De architectuur bestaat uit een cluster van applicatieservers, een database, shared file server en een load balancer.

Jira Data Center, om te presteren zoals het hoort

Jira Data Center ondersteunt Jira Software of Jira Service Desk met hoge beschikbaarheid en prestaties op schaal.

Hoge beschikbaarheid

Door actieve clustering heb je altijd toegang tot kritieke applicaties. En door load balancing, databaseclustering en gedeelde bestandssystemen minimaliseer je downtime als er onverwacht een storing optreedt. Als er een node uitvalt, heeft dit dus geen impact op de beschikbaarheid van de applicatie. Zo hoef je niet bang te zijn dat eventuele fouten in de applicatie of de Jira server downtime opleveren. Je kunt ook nodes inrichten om specifieke taken te vervullen, bijvoorbeeld door alle API requests naar een dedicated node te routeren. 

Prestatie op schaal

Jira Data Center schaalt met gebruikers mee: elk knooppunt dat je aan het datacentercluster toevoegt, verhoogt de capaciteit en responstijd bij gelijktijdige gebruikers.

De load balancer routeert het verkeer naar de minst belaste applicatieserver-node, waardoor de piekbelasting vermindert. Daardoor kan Jira meer werk tegelijk aan. 

Atlassian Jira cloud

Wil je liever gebruik maken van Atlassian Jira cloud? Migreren van server of data center naar Atlassian cloud is eenvoudig met de middelen, tools en ondersteuning van Atlassian en de consultants van Prepend.

Wil je aan de slag met Jira Data Center?

Heb je vragen over Jira Data Center, of wil je er graag mee starten? Prepend helpt je als Platinum Atlassian partner op weg naar perfecte Jira hosting, voor het servicelevel dat je nastreeft.

Vraag een vrijblijvende demo aan
Of plan een afspraak in

Vraag het aan dé Nederlandse Atlassian Platinum Solution Partner

Direct contact

Prepend beschikt over gecertificeerde Nederlandstalige Atlassian consultants.

Waar mogen wij je mee helpen? Voor algemene vragen:
088 - 42 42 088
Voor technisch support:
088 - 42 42 043

Vul het formulier in

Wij zijn op zoek naar jou!

Ben jij dé Atlassian specialist die ons team nóg completer maakt?

Solliciteer direct!